Innovation Every Day!

Experience Center.JPG
Incubation_edited.png

Cycling Experience

Showroom & Visit BCF/Bike Valley

The Handlebar Catering

Aerobar Eventroom

Rent-an-Office

Flex Office Space

Rent a meetingroom

Business Support A-Z

Logo performance center.png

Fit2fly

Technology for Health

"WHAT SEEMS IMPOSSIBLE TODAY WILL SOON BECOME YOUR WARM-UP"

Origins

Bike Valley

Bike Valley Incubator is een open innovatiecentrum voor de fiets- en wielerindustrie in Vlaanderen, internationaal bekend als een echt fietsparadijs!

De innovatie-hub heeft een unieke lage snelheid wind tunnel en klimaatkamer, waar dagelijks studies en testen uitgevoerd worden om fiets condities te optimaliseren.

Hier bracht Victor Campenaerts vele uren door ter voorbereiding van zijn werelduurrecordpoging in april.

 

BikeValley is er echter ook voor de wielertoerist en amateurrenner, in onze wind tunnel wordt er advies gegeven rond aerodynamica, fietspositie, comfortniveaus, kledij en accessoires.

 

Daarnaast is BikeValley steeds op zoek naar ondernemers en bedrijven in het fiets- en sport ecosysteem die zich bij de Limburgse start-up community willen aansluiten, door bijvoorbeeld zich in de incubator te vestigen of door deel te nemen aan onze vele innovatie projecten.

 
Halftone Image of Crowd

WinDTUNNEL

Onze unieke lagesnelheidswindtunnel is speciaal ontworpen voor de wielerindustrie en meet de aerodynamica en de turbulentie voor producenten, productontwikkelaars en atleten. De testresultaten van de windtunnel bieden alle actoren in de wielerindustrie een concrete uitvalsbasis om hun output, zij het op het vlak van productie, ontwikkeling of prestaties, te optimaliseren.

Bovendien kunnen ook atleten & actoren uit andere disciplines en sectoren bij ons terecht. We voerden al tests uit voor onder andere bobsleeën, ski’s en drones. Twijfel je of jij met jouw materie in onze windtunnel terechtkunt? Geef ons een seintje, en we geven je graag een antwoord op je vraag.

Facts & figures

1

Open circuit wind tunnel

(~50m in length)

4

Design allows for high level of laminar flow, which leads to very accurate and repeatable results

2

Maximum wind speed

30m/s (108km/h)

5

Possibility to shield test platform for confidentiality reasons

3

Test section 2.5m x 2.5m x 6.5m (two cyclists in succession can be tested)

 
Tim Brydenbach.jpg

SUCCESS STORIES

MY ROAD TO KONA  2020 AND THE SEARCH OF “MARGINAL GAINS” WITH 3ATHLON.BE

Als doorwinterd triatleet met zowel internationaal als nationaal succes weet ik maar al te goed hoe hard je moet trainen om 50 Watt te winnen. Wat ik die dag bij BikeValley ervaren heb is dat je met de juiste bikefit gemakkelijk 50 Watt kan winnen los van al de extra tips die je van Harm krijgt tijdens het testen. Iedereen kan bij BikeValley volgens mij grote winsten boeken in aerodynamica en dus sneller rijden. De fanatiekelingen kunnen zelfs thuis hun positie verder optimaliseren met behulp van de Bioracer green screen. Voor mij was dit alvast een zeer leerrijke en winstgevende dag en om met een quote te eindigen:

“Die extra watts waar je jarenlang voor traint verzilver je in één dag bij BikeValley”

TIM BRYDENBACH

January 10, 2019

...

CARRIE

February 10, 2023

....

IRIS

March 10, 2023

 

Bike Valley

  • White Facebook Icon

GET IN TOUCH

Tervantstraat 2B

3583 Belgie

Tel: +32 (0)475 45 27 43

wim.aerts@bikevalley.be

Mijn interesse: